https://hotarolokandallo.cms.webnode.hu/kandalloepites/#

                                                        Hőtároló Kandalló, Hőtároló Kályha.                                                                                                                             Korszerű kandallóbetét, korszerű kályha tűztér!                                                                                                                                                                                                                                                                                     SCHMID: A moduláris hőtároló  rendszer, egyszerűen tervezhető és gyorsan telepíthető. A speciális anyagot többek között már a Profi GO terméknél   is használják. Nagyobb sűrűséggel rendelkezik és magasabb a hővezetési együtthatója, mint a samottnak. A műszaki adatok önmagukért beszélnek: A   2,75 kg/dm3 sűrűséggel és 2,62 W/m*K hővezetési együtthatóval a tárolórendszer magasabb értékeket biztosít a samotthoz képest. A nagy sűrűségnek köszönhetően rendkívül kompakt  kialakítás         lehetséges és a tárolórendszer, ezért kevesebb helyet igényel a kandalló helyén.                                                A kompakt, nagy tárolókapacitású égéstér minden helyiségben megtalálja a helyét, és garantálja a környezetbarát és hatékony energiafelhasználást. A kiváló minőségű samott téglából készült tűztér gyorsan és egyszerűen felépíthető. Az építési hibákat vagy a helytelen méreteket az előre gyártott méretpontos elemeknek köszönhetően kizárjuk. Hőtárolás! Minden kandallóhoz a megfelelő "felépítmény"! Az épített kandallókat mindenekelőtt egyediségük jellemzi. A tüzeléstechnika, design tökéletes összehangolása - ez a mesterember művészete, amikor megtervezi az álomkandallót vagy az álomcserépkályhát megrendelője számára. A "külső héj" központi szerepet játszik ebben. Itt a felhasználandó anyaggal szemben támasztott követelmények a rendszer típusától függően nagymértékben eltérnek: Egy nagy tárolótömegű alapkályhát burkolni kell-e? Alapkályháról, fatüzelésű kályháról vagy légfűtéses kandallóról van szó?   A megfelelő anyag a tökéletes külső burkolathoz minden rendszerkoncepcióhoz! Mert ez a gyártó az iparágban, amely 6 burkolati terméket kínál Önnek, amelyek mindegyike tökéletesen megfelel a kandallótípus különböző követelményeinek. Az alkatrészek rendkívül széles skálájából választhat a legkülönbözőbb méretekben és vastagságokban. És mindezt kiváló ár/teljesítmény arányban. 

Meleg levegő rendszer Az égéstérben keletkező hő közvetlenül a fűtőkamrába kerül. Ez felmelegíti a levegőt a fűtőkamrában, és a felső részen lévő nyílásokon keresztül beáramlik a beépítési helyiségbe. Az alsó részbe hideg levegő áramlik be a további fűtés érdekében. Ez meleg levegő körforgást hoz létre. A gyors felmelegedés azt jelenti, hogy semmi sem áll a spontán tűzélmény útjában.

Hőtároló rendszer Amint a fa meggyullad a tűztérben, a forró füstgázokat a kerámia szerelvényeken keresztül vezetik át. Ezek, a tűztér bélés és a kemence bélése hőtároló anyagból készülnek. A hő felszívódik és egyenletesen sugárzik a helyiségbe. Egy hőtároló rendszert naponta csak egyszer vagy kétszer tüzelnek, és órákon át kellemes meleget biztosítanak.

Meleg levegő és hőtároló (kombi)Ezzel a rendszerrel az égéstérben keletkező hő megoszlik. A hő egy része a fűtőkamrán keresztül gyorsan távozik a felállítási helyiségbe meleg levegőként. A meleg levegő más helyiségekbe is elvezethető. A hő másik része a kiegészítő gombban tárolódik, és órák alatt lassan kiengedi a helyiségbe. A meleglevegős kandalló és a tároló gomb kombinációja rugalmas hőtervezést tesz lehetővé igény és kívánság szerint.

                                        Kandalló építéssel kapcsolatban látogasson el testvér honlapunkra